Employer branding Heerlen

Goed personeel vinden dat past bij jouw organisatie: hoe doe je dat tegenwoordig? Alleen een simpele vacature op jouw website plaatsen is niet meer genoeg. De term ‘9-tot-5-mentaliteit’ ziet elke werkzoekende dagelijks voorbijkomen in zijn of haar zoektocht. Als jij dit dus als werkgever in de vacature hebt staan, dan is de kans klein dat je opvalt. Hoe je dan wel opvalt als werkgever? Bij Wings Recruitment hebben we ervaring in het creëren van een sterk werkgeversmerk, oftewel employer branding in Heerlen. Door samen te werken aan een ijzersterk werkgeversmerk, sleep jij binnen de kortste keren de beste kandidaten binnen met jouw vacature.

Over Wings Recruitment
employer branding

Wat is employer branding in Heerlen?

Employer branding is meer dan een mooie vacaturepagina of een eenmalige social media campagne. Bij employer branding is de eerste en allerbelangrijkste stap het behouden van je huidige werknemers. Zij zijn immers de ambassadeurs van jouw bedrijf. Samen met jouw team zorg je ervoor dat je een aantrekkelijke werkgever bent. Employer branding is een verzamelnaam voor verschillende activiteiten, namelijk: reputatie, betrokkenheid, bedrijfsidentiteit, talent, beleving, communicatie en propositie. Uiteindelijk draait het bij employer branding Heerlen niet om de korte, maar om de lange termijn. Je voert verschillende activiteiten uit om mensen aan je te binden.

Meer over employer branding

Een employer branding strategie in Heerlen

Je begint niet als een kip zonder kop (of vogel zonder vleugels) aan een opdracht. Ook wij bij Wings Recruitment niet. Voordat we in Heerlen starten met employer branding, moet er in kaart gebracht worden wat het onderscheidend vermogen is van jouw organisatie. Wat maakt jouw bedrijf uniek en waarom hebben de huidige werknemers ervoor gekozen om bij jou te werken? En misschien nog wel belangrijker: zijn je werknemers gelukkig? Vervolgens ga je bepalen naar wie je op zoek bent en moet je een duidelijk beeld vormen van wat voor werkplek zij zoeken. Verwerk onderscheidende factoren bijvoorbeeld in de vacaturetekst om er zo een unieke vacature van te maken. Maar blijf natuurlijk wel eerlijk. We begrijpen dat als jij jongeren wilt aantrekken om bij jou te werken, je liever niet zegt dat iedereen binnen het bedrijf 40+ is uit angst dat ze niet solliciteren. Maar je moet ook niet gaan liegen en zeggen dat jouw bedrijf een organisatie is met veel jong talent. Ga hier creatief mee om.

laura en laurens

Gratis advies nodig?

Neem contact met ons op

085 130 0595

info@wingsrecruitment.nl
laura schrijft op whiteboard

Hoe gaan wij aan de slag met employer branding?

Ben jij met jouw organisatie gevestigd in Heerlen en is employer branding wat je zoekt? Als hét recruitmentbureau in Zuid-Limburg kun je bij ons ook terecht voor het creëren van zo’n ijzersterk werkgeversmerk. Zodra je contact met ons opgenomen hebt, plannen wij zo snel mogelijk een kennismakingsgesprek in waarin we uitgebreid kennis met jou en jouw organisatie maken en kunnen starten met employer branding in Heerlen. Hierbij willen we alles weten. Denk hierbij aan de missie en visie, de bedrijfscultuur en de functies die binnen de organisatie te vinden zijn met bijbehorende taken. Deze informatie vormt de input voor de volgende stappen. Vervolgens gaan wij namelijk aan de slag met het in kaart brengen van de onderscheidende factor(en) van jouw organisatie. Daarna is het pas tijd om een employer branding strategie op te zetten. Hierbij besteden we niet alleen aandacht aan de boodschap die overgebracht moet worden, maar ook via welke kanalen.

Contact opnemen

Wat is het verschil tussen employer branding en recruitment marketing?

De termen employer branding en recruitment marketing worden vaak door elkaar gehaald. Dat is begrijpelijk, want het een heeft te maken met het ander. Maar het is zeker niet hetzelfde. Employer branding Heerlen gaat namelijk over het proces van het vaststellen van het werkgeversmerk. Het richt zich op het vaststellen van een strategie en positionering. Recruitment marketing draait daarentegen om het promoten van content en specifieke vacatures waarin het werkgeversmerk wordt toegepast. Bijvoorbeeld in de communicatie via social media, e-mails en zelfs via de werken bij website. Employer branding in Heerlen is dus een onderdeel van recruitment marketing.

Meer over recruitment marketing
ivan, amien en jon bekijken resultaten

Waarom Wings Recruitment voor employer branding in Heerlen?

De meeste organisaties hebben al moeite met het creëren van een sterk merk tegenover hun klanten. Laat staan met het opzetten van een ijzersterk werkgeversmerk. Gelukkig hebben wij bij Wings Recruitment alle kennis en ervaring op het gebied van employer branding. Wij zijn namelijk als gespecialiseerd recruitmentbureau niet alleen expert in recruitment, maar ook in online marketing. Daarnaast hebben wij als Limburgs bedrijf kennis van de regio. Wij kennen veel mensen in de regio en weten hoe we ze kunnen bereiken, ongeacht jong of oud. Aan ons kun je employer branding in Heerlen dan ook zorgeloos overlaten. Neem vandaag nog contact met ons op en wie weet kunnen wij morgen al aan de slag gaan in Heerlen met employer branding. Natuurlijk mag je gerust ook contact met ons opnemen als je vragen hebt over employer branding in Heerlen of over één van onze andere diensten, zoals detachering of werving en selectie.

Neem contact op