Recruitment marketing Heerlen

Lukt het maar niet om openstaande vacatures te vullen? Dat is niet gek met de schaarste aan personeel in de huidige arbeidsmarkt. Als organisatie is alleen een simpele vacature op Indeed plaatsen niet meer genoeg. De vacatures liggen namelijk voor het oprapen. Voor werkzoekenden is de keuze dus oneindig. Zij kijken aandachtiger naar vacatures en ze verlangen zelfs naar meer informatie. Potentiële kandidaten gedragen zich steeds meer als consumenten. Maar hoe speel je daar op in als organisatie? Welke middelen moet je dan inzetten om ze te bereiken? Gelukkig hebben wij bij Wings Recruitment niet alleen verstand van recruitment, maar ook van online marketing. Als gespecialiseerd recruitmentbureau in Limburg staan wij klaar om jouw organisatie te helpen met het aantrekken van geweldige talenten middels recruitment marketing Heerlen.

Over Wings Recruitment
laura schrijft op whiteboard

Wat is het doel in van recruitment marketing in Heerlen?

Misschien heb je als organisatie in Heerlen gemerkt dat recruiting in 2022 een stuk lastiger verloopt. Organisaties trekken alles uit de kast om maar potentiële werknemers aan te sporen om bij hen te solliciteren. Maar hierbij zien we regelmatig dat er met bedragen gesmeten wordt in vacatures. En natuurlijk, geld speelt een belangrijke rol, maar het is niet allesbepalend. Werkzoekenden kijken tegenwoordig veel verder dan dat. Ze willen een vacaturetekst die leuk is om te lezen, verwachten unieke content die hun prikkelt en willen graag meer weten over jouw organisatie.

Speel jij hier als organisatie niet op in? Dan is er een kans dat de sollicitant er pas tijdens het gesprek achter komt dat jouw organisatie misschien wel helemaal niet bij hen past. Op die manier ben je tientallen sollicitatiegesprekken aan het voeren die op niks uitlopen. Dit kan komen door een aantal verschillende problemen. Wellicht is je behoefte niet helder of sluit die niet aan op de arbeidsmarkt. Of je hebt nog te weinig kennis van de wensen en het gedrag van je doelgroep. Het doel van recruitment marketing Heerlen is om eerst een goede basis te leggen en zo de juiste strategie te kunnen bepalen met als doel de juiste mensen met enige snelheid te kunnen werven.

Meer over recruitment marketing

Werken-bij website in Heerlen als onderdeel van recruitment marketing

Een manier van effectief talent werven in Heerlen met recruitment marketing is gebruikmaken van een werken-bij website. Een eigen website voor het werven van talent is een goede manier om jouw bedrijf te profileren. Met een ijzersterke employer brand, unieke website in jouw huisstijl, en door het ontwikkelen van een uitgekiend vacatureprotocol en bijpassende vacature marketing, krijg jij binnen no-time de juiste kandidaten. En net als het feit dat de reguliere website van jouw organisatie moet voldoen aan bepaalde eisen voor zowel Google als de gebruiker, moet de werken-bij website dat ook. Dit houdt in dat er ook voor een werken-bij website een zoekwoordenonderzoek uitgevoerd zal worden voor het schrijven van teksten, zodat de website beter vindbaar is. Maar ook het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijk design met de nodige puntjes op de ‘i’ om de bezoeker het extra duwtje in de rug te geven om bij jou te solliciteren. Ook recruitment marketing in Heerlen vergt zoals je ziet het nodige werk.

laura en laurens

Gratis advies nodig?

Neem contact met ons op

085 130 0595

info@wingsrecruitment.nl

Combineer in Heerlen recruitment marketing en employer branding

Zoals we al eerder aankaartten, is een authentiek en sterk werkgeversmerk van groot belang. Het is één van de pijlers voor een goede strategie. Als deze ontbreekt, dan kan alle tijd en moeite die gestoken wordt in de marketing alsnog compleet voor niets zijn. Beschikt jouw organisatie over een prima werkgeversmerk, maar ontbreken er nog bepaalde onderdelen die deze ijzersterk maken? Of heb je helemaal nog geen employer brand? Maak je geen zorgen, ook dit kunnen wij voor jou regelen. Naast recruitment marketing in Heerlen kunnen wij namelijk ook voor jou aan de slag met employer branding.

Contact opnemen

De verschillen tussen recruitment marketing Heerlen en employer branding?

In Heerlen worden recruitmentmarketing en employer branding regelmatig door elkaar gehaald en dat is niet zo gek. Zoals we net al zeiden, is employer branding een belangrijke stap die je moet doorlopen voordat je aan de slag kunt gaan met recruitment marketing Heerlen. Employer branding is het merk van jou als werkgever. Het draait hierbij om een eigen identiteit, manier van communiceren en propositie van jouw organisatie. Recruitment marketing in Heerlen richt zich daarentegen vooral op methodes en tactieken waarin het employer brand wordt verwerkt.

Lees meer over employer branding

In Heerlen hulp nodig bij recruiting? This is the Wings Recruitment way of working

Kun jij de nodige hulp in Heerlen gebruiken bij recruitmentmarketing? Dan ben je bij Wings Recruitment aan het juiste adres. Bij ons gespecialiseerde recruitmentbureau in Sittard kun je als organisatie in Heerlen ook kiezen voor recruiting of online marketing. Wij beschikken namelijk over uitgebreide kennis aan zowel recruitment als online marketing. Dé gouden combinatie van dit tijdperk waar je als organisatie zeker wat aan hebt. Ben jij klaar met je zoektocht naar personeel waar maar geen einde aan lijkt te komen? Schakel dan vandaag nog onze hulp in door een gratis vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Wij helpen jou in jouw zoektocht naar geweldige online marketing professionals.

Neem contact op